Kultúránk 14 pontja

Elkötelezettség

A siker érdekében mindent elkövetek és képességeim 100 %-át nyújtom. Mindig elkötelezett vagyok az ActionCOACH küldetése, jövőképe valamint a szervezeti kultúrája, jelenlegi és jövőbeni csapata és kliensei iránt. Az ActionCOACH termékeit és szolgáltatásait minden esetben elsőként, más külső cégekét megelőzően ajánlom.

Tulajdonosi hozzáállás

Cselekedeteimért és azok következményeiért minden esetben teljes felelősséget vállalok, legyen szó a munkámról vagy az életemről. Elszámoltatható vagyok az eredményeimért és tisztában vagyok azzal, hogy elsőként nekem kell változnom ahhoz, hogy más is megváltozzon.

Feddhetetlenség

Mindig ragaszkodok az igazsághoz, csak azt ígérem, amit teljesíteni is tudok. Kizárólag olyan megállapodásokat kötök magammal és másokkal is, amelyek betartását felelősséggel föl tudom vállalni. Amennyiben a megállapodás potenciálisan nem teljesíthető, úgy azt azonnal jelzem és minden ilyen megállapodást azonnal felbontok.

Kiválóság

A jó nem elég. Minden esetben kimagasló színvonalú szolgáltatásokat és terméketeket kínálok klienseimnek, melyek tartós értéket képviselnek számukra. Azokat a megoldásokat keresem, amelyek a legkisebb befektetéssel a legnagyobb eredményhez vezetnek, a fejlődés és az innováció soha véget nem érő útján haladok.

Kommunikáció

Magánbeszélgetésekben – és nyilvánosan is – kizárólag pozitív módon kommunikálok a klienseimmel és az ActionCOACH kollégákkal. Beszélgető partnereimről minden esetben a legjobbat feltételezem, és soha nem alkalmazok sértő vagy gúnyolódó megjegyzéseket. Az embereket nevükön szólítva üdvözlöm és hasonló módon búcsúzom el tőlük. Félreértés esetén mindig bocsánatkéréssel kezdek és azt követően keresem a megoldást. Kifogásaimat először azzal a személlyel közlöm, akire vonatkozik.

Siker

Gondolataimmal, energiáimmal és teljes figyelmemmel mindig az előttem álló feladat sikerességére koncentrálok. Győzni akarok, de úgy, hogy mások is győzhessenek. Minden esetben nyitott vagyok belső értékeimet, fejlődésemet, kompetenciáimat és személyes meggyőződésemet megmutatni. Sikerorientált személyiség vagyok.

Tanulás

Tanulok a saját hibáimból. Folyamatosan tanulok, fejlődök és tökéletesítem tudásomat, ezzel kollégáim és klienseim tanulását, fejlődését is szolgálom. Oktatóként klienseimet segítem abban, hogy meghozhassák saját intelligens döntéseiket, szem előtt tartva azt, hogy sorsuk a saját kezükben van. A gyakorlati, használható tudást részesítem előnyben az elméletivel szemben.

Csapatmunka

Csapatjátékos és csapatvezető vagyok. Mindent elkövetek azért, hogy csapatként együttműködjünk és elérjük közös céljainkat. Az együttműködésre fókuszálok és a megoldást keresem, nem a kompromisszumot. A munkámban rugalmas vagyok és készen állok a változtatásra, ha valami nem működik megfelelően. Segítséget kérek, ha szükségem van rá és kész vagyok másnak segítséget nyújtani, amennyiben igényli.

Kiegyensúlyozottság

Az élethez való viszonyom kiegyensúlyozott: egyaránt fontosak számomra annak lelki, társadalmi, fizikai, családi, pénzügyi és intellektuális aspektusai. Miután elvégeztem a munkámat és a legfontosabb feladataimat, minőségi időt szánok magamra, családomra és a pihenésre.

Vidámság

Az életemre egy örömteli utazásként tekintek, s arra törekszem, hogy az általam megteremtett vidám és boldog légkört a környezetem is élvezhesse.

Rendszerek

A megoldásokat mindig a rendszerekben keresem. Zavar esetén elsődlegesen a rendszer javítására és nem az emberek megváltoztatására törekszem. Innovációimban inkább rendszerszintű, mintsem humán megoldásokat alkalmazok. Az új rendszer bevezetéséig a régit alkalmazom. Javaslatot teszek a rendszer továbbfejlesztésére, amint lehetőségem nyílik rá.

Következetesség

Kiszámíthatóak a cselekedeteim, így a klienseim és a csapattársaim bármikor nyugodtan fordulhatnak hozzám. Munkámat fegyelmezetten végzem, így az eredményeim, a fejlődésem és a sikereim összhangban vannak.

Hála

Én valóban egy hálás személy vagyok. Gyakran, többféle módon mondok köszönetet és fejezem ki elismerésemet a környezetemben lévőknek, ezáltal mindenki számára egyértelmű, hogy mennyire értékelek mindenkit és mindent, amit elértem az életben. Megünneplem a klienseim, a csapatom és a saját sikereimet. Következetesen a helyes cselekedetekre ösztökélem magamat és másokat is.

Gazdagság

Sokoldalú személyiség vagyok, gazdagságomért megdolgoztam, könnyedén tudok adni és elfogadni is. Az önértékelést és mások értékelését illetően ez a gazdagság hatja át életem minden területét. Az irányomba megnyilvánuló elismerés azon alapul, hogy másokat gazdagabbá teszek, ugyanakkor elfogadom azt, hogy ez a gazdagság nem mutat engem többnek annál, mint ami valójában vagyok.